Пролет във Велико Търново

…И сега какво?! Всички слушаме (по цял ден), че Пролетта пристига в града, колко прекрасна е Тя, била “олицетворение на любовта” и тям подобни… Цветя, зелено (…бла-бла… впрочем, съвсем не обичам зеленото – напомня ми на болници и зъболекари), тя е “символът на новото начало” – новото начало ама на какво!? На същия край ли?!

…И е някак натруфено… дори безвкусно – кой, кажете, би носил зелено и розово например, освен тотално лишената от стил Пролет!? Всички знаем, че класическата елегантност е в челно и бяло. Освен това е толкова блудкава с тези пеперудки в косата си (както я виждаме по повечето рекламни постери) и странни зелени кичури, които бяха на мода преди 100 века… не виждам кой, (кажете – кой!?) се връзва още на тези абсолютни клишета – “песента на птичките” и “топлият дъжд” – вятър работа! Романтиката е вече Идеално Гладка Повърхност (изтъркана с други думи).
…И така… смятам, че тя се нуждае от освежаване. Може да започне с подмяна на рекламния си екип: птичките – всичките – вън! Момиченцата – кокиченцата – и те също! Никакви “жълтурковци” повече… или иначе казано й трябва нов PR!
Стискайте ми палци на кандидатстудентските изпити!… – пък тогава да видите… Пролет на всеки ъгъл: “Пролетта е дива”. Пазете се – тя идва със слънцето, “Малък Сечко и Пролет са гаджета, но той май е мъж под чехъл”… ех… мога да помириша успеха…
…Ийй – не! … това бил цъфналият гюл отсреща… Хмм… ще поработим и върху пускането на пазара на неин аромат… може и албум да издаде… Ще видим!… Хм…