Учениците на ПМГ „Васил Друмев” се класираха за финала на международното математическо състезание AIMO-2014 в гр. Ченду, Китай

PMGteam_sm.jpgPetko_K_sm.jpg

SASMO е сингапурско азиатско математическо състезание, което събира деца от всички краища на Азия. Тази година, болшинството участници са от училища в Сингапур, Малайзия, Виетнам, Хонг Конг, Камбоджа, Тайланд, Макао, Китай, Бразилия и др. През настоящата година за първи път в състезанието има участници и от България. Състезанието е относително ново - за пръв път се е провело през 2006 година, а миналата година е с най-голямо участие до момента - 8598 участника. През тази година участниците са 17 000, като от България са 700.

Всеки участник получава сертификат за участие или сертификат за победител. Всеки един от най-добрите 10% от всички участници получава златна, сребърна или бронзова значка. Всички получили значки на състезанието добиват право за участие във финално състезание от всички азиатски състезания - AIMO - 2014, което ще се проведе в гр. Ченду, Китай, от 24 юли до 30 юли 2014 г.

Състезанието е с продължителност 90 минути.

От Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” участваха 5 ученици от 8 клас и 6 – от 9 и 10 във възрастова група – 9 – 12 клас.

Получиха се следните резултати:

Група 8 клас - Secondary 2

1. Петко Петков Казанджиев (8в клас) – първо място от всички участници в света с максимален брой точки и златна значка.

2. Андрей Златков Върбанов (8а клас) – бронзова значка.

Група 9- 12 клас - Secondary 3

1. Иванка Атанасова Кабакчиева (10г клас) – бронзова значка.

2. Мартин Добринов Иванов (9а клас) – бронзова значка.

За обезпечаване на участието на четиримата ученици и ръководител от ПМГ „Васил Друмев” във финалното състезание са необходими 7500€, с които училището не разполага. Училищното ръководство отправя апел към обществеността и представителите на бизнеса да подкрепят младите математически таланти на ПМГ „Васил Друмев”, като дарят средства за осигуряване на пътуването и пребиваването им в гр. Ченду, Китай.

Банкова сметка:

ОББ- гр. В. Търново

BIC UBBSBGSF

IBAN BG 39UBBS80021025407314

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.