Никола Павлов стана лауреат по химия

  Дванадесетокласникът Никола Павлов от Природо-математическа гимназия “Васил Друмев” стана лауреат на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда. Със своя резултат Отличен 6,00 той спечели студентски права по химия в избран от него университет в страната. Никола, който е в профил природоматематически - математика с немски през последните седмици се нареди сред призьорите в още две национални олимпиади - по немски език и физика и астрономия.

   “Интересува ме развитието на науката като цяло, а химията и физиката са мое хоби. Тези природни науки са част от нашия живот и основен виновник, затова че ние, хората, живеем на тази планета и въобще съществуваме”, споделя Никола. Със своето увлечение към науката той обяснява и факта, че с минимални усилия успява да научи новия материал и да постигне отлични резултати.  

  Младежът признава, че за олимпиада или състезание се готви не повече от седмица, две. “Когато съм мотивиран, помня лесно и нещата се получават по най-добрия начин”, усмихва се Никола, а след това отправя специални благодарности към своята преподавателка по химия Росица Петрова и класната Калина Ганева, която го готви по немски език.

  Никола няма да се възползва от най-голямата придобивка на своето лауреатско звание – да стане студент без изпит, защото има желание да учи във Великобритания. Въпреки енциклопедичните си познания в областта на природните науки, той е избрал да кандидатства информатика.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.