Достойно представяне на наши ученици на първата “СофтУниада” 2016

   На 09-10.01.2016 г. в гр. София се проведе първата за "Софтуниада"- конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. В него участваха над 500 състезатели в две категории: Състезателно програмиране и Уеб / софтуерна разработка. Антония Няголова, Михаил Михайлов, Недко Недев, Ангел Цанков, Стефан Иванов, Мартин Попов, Христо Тодоров достойно представиха училището в категорията Състезателно програмиране от общо 386 човека. Общо за нашите състезатели реализираха 2341 точки, което отборно е едно отлично представяне. Най-високи резултати постигнаха: Ангел Цанков- 453 т., Михаил Михайлов- 368 т. и Недко Недев- 340 т.
 
 
 
 
 
 
   Състезанието е уникално за страната ни, тъй като дава възможност на всеки ученик или студент да участва в него и да докаже своите способности. Наред с отличната организация, бяха раздадени и много награди в различните категории от фирмите спонсори на конкурса.Проведоха се и редица образователни лекции и беседи.
   "Софтуниада" е конкурс организиран от "Софтуерният университет" (СофтУни), който е единственият по рода си проект в България поставящ нови измерения в обучението по информатика и ИТ. Мотото на университета е: "Образование ориентирано към практиката". „Учене чрез правене“ е модел, който доказва силата си , голяма част от студентите на "Софтуерният университет" бързо намират реализация в софтуерните фирми.
 
 
 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.