ПМГ „Васил Друмев” празнува 44 години от основаването си

Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” празнува 44 години от основаването си. Тържествата започнаха рано тази сутрин с церемония в двора на училището. Възпитаниците на ПМГ посрещнаха знамето на гимназията, а водещите призоваха всички да следват примера на своя патрон.
 
Историята на гимназията беше припомнена от директора Ангел Гушев, който изтъкна значението на училището на местно и национално ниво.
 
„В момента в гимназията се обучават 740 ученици, на които преподават 56 висококвалифицирани специалисти.  Те продължават да бъдат свързани с идеята на своя патрон. Тук младите хора получават качествена подготовка по математика, информатика, информационни технологии, биология, химия, география и чужди езици.
 
 
Високата общообразователна подготовка, създадените условия за усвояване на профилиращите предмети , утвърдиха гимназията като водещо учебно заведение в областта и цялата страна. В ПМГ „Васил Друмев” винаги се е търсело развитието както в научен, така и в духовен план. Нашите ученици винаги се завръщат с награди от всички състезания и олимпиади. Тези резултати ни дават повод да се гордеем с постигнатото и сили, за да продължаваме да работим”, сподели в приветственото си слово Ангел Гушев.
 
Историята на гимназията беше припомнена от директора Ангел Гушев, който изтъкна значението на училището на местно и национално ниво.
 
 
 
 
Специален гост на тържеството беше доц. д-р Цветанка Георгиева от факултета по математика и информатика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Тя поздрави учениците и преподавателите в гимназията от името на академичната общност в университета.
 
„Пожелавам ви с упоритост и вяра в собствените сили да реализирате свите цели. Нека творчеството и делата на Васил Друмев да ви вдъхновяват за бъдещи успехи. Аз и моите колеги се гордеем с изявите на учениците от ПМГ, включително на състезанията, които се организират от нашия факултет. Надявам се да продължим ползотворното си сътрудничество”, сподели доц. Георгиева.
 
 
 
 
 
След официалните изказвания ученици от всички класове на гимназията поднесоха цветя пред паметника на Васил Друмев в двора на училището. Бъдещите специалисти коленичиха пред монумента на своя патрон в знак на признателност към неговото дело.
 
Празничната програма продължи с литературно четене, посветено на Васил Друмев и интердисциплинарно състезание по география. Малко по късно стартира състезанието по информационни технологии „Бягство към победата”, а на третия етаж беше открта кулинарна изложба.
 
Празникът продължава в 12 и 30 часа, когато в учителската стая ще се съберат на тържествен коктейл бивши преподаватели на гимназията. Заради празника днес в ПМГ е обявен Ден на отворените врати и всички желаещи могат да посетят училището.
Празничната програма продължава и утре. В 9 часа ще бъдат представени проекти по информационни технологии. Половин час по-късно ще започне турнир по волейбол, а от 10 часа в двора на училището ще бъде проведена специална тренировка по карате „Живей активно, бъди здрав”. В същия час ще се проведе и беседа на тема „Основните въздействия на наркотиците върху човешкия организъм”.
 
 
 
 
 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.