ПМГ "Васил Друмев" изпрати своите абитуриенти

Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” изпрати своите абитуриенти с пищно тържество. Зрелостниците се сбогуваха подобаващо с любимото училище, а в очите на някои имаше и сълзи. Бъдещите специалисти поляха обилно с шампанско двора на гимназията и си пожелаха успешно следване в университетите.

Дванадесетокласниците посрещнаха за последно като ученици знамето на гимназията и изслушаха химна на Република България. Издигнат беше и националния флаг, заедно с този на ЕС, а учениците от XI клас подариха рози на всички абитуриенти.

 
 
 
 
Поздрав към зрелостниците се обърна директорът на ПМГ „Васил Друмев” Ангел Гушев. Той пожела на всички свои възпитаници успешна реализация и бъдещи успехи.
 
„В дългия път на своето съзряване вие не сте били сами, защото винаги сте били напътствани, подкрепяни и вдъхновявани от своите учители. Знайте, че най-голямата награда за всеки учител е да види своите ученици успели. Затова им простете ако на моменти те са били прекалено строги към вас и им благодарете искрено. Уважаеми родители, честита зрелост на вашите деца. Благодаря ви за отзивчивостта и подкрепата към нас. Скъпи зрелостници, радваме се на вашата жизненост и успеваемост. Вие сте млади и конкурентноспособни хора. Сигурен съм, че ще се справите с предизвикателствата в живота. Бъдете достойни, отговорни, трудолюбиви и толерантни. Вярвайте в себе си и преследвайте мечтите си. Сигурен съм, че ще успеете, вие сте бъдещи лекари, инженери и компютърни специалисти. Вие сте бъдещето на България”, сподели Ангел Гушев.
 
 
Гост на празника беше и директорът на Дирекция „Образование, младежка дейност и спорт” Пенка Игнатова. Тя се обърна към младите хора, пожелавайки им да запазят еуфорията от днешния ден.
 
„Бъдете достойни граждани, не забравяйте вашите учители, защото те са ви дали своята любов. Където и да отидете, винаги си спомняйте за вашия любим Търновград и за вашето училище. Очакваме ви на 25-ти май, на червения килим пред Общината, където кметът ижн. Панов ще ви поздрави с вашата зрелост”, каза Пенка Игнатова.
 
 
 
 
 
 
С поздрав към учениците се обърнаха още деканът на Факултета по математика и информатика на ВТУ проф. Мирослав Гълъбов и председателят на училищното настоятелство Лъчезар Лазаров.
След официалните слова, заслужилите ученици получиха златни значки и грамоти от директора Ангел Гушев. Отличията се връчват на зрелостницте, които са издигнали пррестижа на гимназията с участията си в състезания и олимпиади. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.