Мартин Иванов е победител в първия кръг на Националното състезание по елементарна математика "Турнир проф. Борислав Боянов"

На 26.02.2017 г. се проведе първият кръг на Националното състезание по елементарна математика "Турнир проф. Борислав Боянов". 

Турнирът е открит за участие на всички, без ограничения за възраст и образование. Провежда в два кръга – регионален и централен.

Първият кръг се организира  по  схемата на  кандидатстудентския конкурс в СУ: 8 задачи за 4 часа, а домакини са математическите гимназии в страната. Вторият кръг се провежда във ФМИ и задачите имат по-творчески характер. На него се определя победител, който получава купата на ФМИ. 
 
За първи път ученик на Природо-математическа гимназия "Васил Друмев", гр. Велико Търново печели първия кръг на Турнира. При това победителят Марнтин Иванов е с максимален резултат и с три точки повече от втория. Мартин е ученик в ХII клас профил природоматематически -математика с английски език.
 
Отлично е и предсавянето и на единадесетокласника Петко Казанджиев, който с трети резултат е на четвърто място
 
Сред класираните 55 участници за втори кръг има още пет възпитаници на гимназията. Това са: Недко Недев от ХІІ в клас, Димитър Сейков от ХІІ в клас, Красимира Милкова от ХІІ г клас, Михаил Михайлов и Борис Ангелов от ХІІ клас.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.