Ученици от ПМГ „Васил Друмев“ с награди от Литературния конкурс за младежко творчество „Пролет в Търновград“

       На 31 .03. 2017 година  в Младежкия дом се проведе заключителният етап на Литературния конкурс за младежко творчество „Пролет в Търновград“ . В него участват  ученици и  студенти от цялата страна. Младите автори са от областите Велико Търново,  София, Бургас и Монтана. Конкурсът се организира за трета поредна година  от Младежкия дом в партньорство с Литературен клуб “Ерато” при ПМГ „Васил Друмев“ и се реализира по проект „Младежки информационно-консултантски център /МИКЦ/. Творбите са оценявани от професионално жури с председател  професор  доктор Радослав Радев от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“.
     Победител в категорията „Проза“ е деветокласникът от ПМГ „Васил Друмев“ Цветин Кръстев, който повтори своя резултат от миналогодишното издание на конкурса.След него отново са ученици от ПМГ- на  второ място е класирана Ивет Тодорова (9 б ), а на трето- Цветина Борисова (9г ) и Радослава Игнатова (10д).

 

      Особено оспорвано е състезанието и в раздел „ Есе“.   Първата награда там е присъдена на Любомира Димитрова от СУ “Николай Катранов” в Свищов. Второто място е поделено между  деветокласниците от ПМГ  Славомир Иванов(9 б) и Невена Христова (9 б). Третата  награда е за  Борис Цонев (9 а)  и Десислава Илиева (9б ). Наградените  ученици от ПМГ „Васил Друмев“  са членове на   Литературен клуб “Ерато”, а техни  ръководители  са  преподавателите Камелия Станчева и Деян Друмев.

     Сред поетите най-добре   се  представиха учениците от  Литературен клуб “Пегас/чета/” – Стражица, с ръково-дител Тодорка Цонева.Третото място отново е за ученик от ПМГ „В.Друмев“- Моника Караколева. Предстои издаване на сборник с творбите на участвалите в конкурса.

      Членовете на Литературен клуб „Ерато“ поздравиха всички участници с оригиналната рок/метъл версия на Шишмановата песен в изпълнение на Борис Цонев  (9а  ) и Владимир Друмев (9 б).
 
 
 
 
 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.