Ученици на ПМГ „В. Друмев” сребърни медалисти в Националното състезание по химия и ООС

След  блестящите резултати на Националната олимпиада по химия, учени-ците на ПМГ „В. Друмев”  са вече и сребърни медалисти в отборното класира-не по области в Националното състезание по химия и опазване на околната среда, което се проведе в гр. Ловеч, от 21 до 23 април 2017 година.

За отбора на област  Велико Търново се състезаваха следните  представи-тели на нашето училище: единадесетокласниците Денислав Красимиров Станчев и Ралица Веселинова Златанова, а също дванадесетокласниците Преслава Руменова Цанева, Свилен Петров Петров, Йордан Ясенов Долчинков и Васил Василев Иванов.  Те доказаха по безпорен начин своите изключителни възможности  в  областта на химията и бяха абсолютно равностойни на традиционно силните отбори от столицата и страната.

 

Още по-впечатляващи са резултатите в индивидуалното класиране, в което участваха 146 ученика от страната, допуснати след направен подбор по региони.  Четирима от нашите ученици доказаха за пореден път, че са сред десетте най-добрите  химици на страната.

Васил Василев Иванов  е със златен медал и най-висок резултат,  първенец на състезанието.  Преслава Руменова Цанева е с бронзов медал и трето място,  а Денислав Красимиров Станчев е с четвърти резултат и е най-добре представилият се единадесетокласник от страната.  Йордан Ясенов Долчинков е с девети резултат, Ралица Веселинова Златанова е седемнадесета. Тези ученици са с придобити студентски права и оценка отличен 6.00. Свилен Петров Петров и Елица Генкова Добрева са също са със студенски права и оценк отличен 5.75, а Анна Кирилова Дикелова постигна оценка отличен 5.50.  Да пожелаем на нашите състезатели спорна работа при усилената подготовка и успех на подборното контролно , което ще излъчи отбора, представящ страната ни на Международната олимпиада в Тайланд, през юли 2017 г.

Преслава Руменова Цанева, Йордан Ясенов Долчинков и  Денислав Красимиров Станчев са участници и в Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, където се представиха достойно. Постигнатите резултати затвърдиха позициите на нашето училище сред водещите центрове в подготовката и по биология.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.