Ученици от ПМГ "Васил Друмев" с призови места в конкурса "Моят роден град"

  Конкурсът е част от кампанията "Търново. Освобождението и възкресението на България", организирана от "Янтра ДНЕС" по повод 140-годишнината от Руско-турската война и 20-годишния рожден ден на областния всекидневник. В него с  реферати, есета, стихотворения, презентации и рисунки се включиха 100 участници от област Велико Търново, Петрич и Попово.

  Тридесет и двама победители бяха наградени лично от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и посланика на Руската федерация у нас Негово Превъзходителство Анатолий Макаров в музея "Възраждане и Учредително събрание". Първото и третото място бяха заети от възпитаници на ПМГ "Васил Друмев".

  Борис Цонев от Литературен клуб "Ерато" ( ръководител К.Станчева) с оригиналното си и силно въздействащо есе "Търново. Освобождението и възкресението на България" се класира на първо място сред учениците. Десетокласникът бе удостоен с честта да носи Самарското знаме  по време на военния ритуал по посрещането му  във Велико Търново. Със своята четническа униформа, типична за българското опълчение, 16-годишният младеж  достойно изпълни патриотичната си  задача .

 

 

  Габриела Минчева от осми клас (с ръководител В.Дянкова) участва в конкурса с емоционално и художествено издържано стихотворение за Велико Търново и си подели третото място заедно с Христиана Томова от ЕГ.

Младите  автори представиха своите творби на Младежка научна сесия в Регионалната библиотека  под ръководството на председателя на журито проф. Петко Петков от ВТУ "Св .св. Кирил и Методий" и Св. Атанасова от търновския музей.

  Конкурсът бе организиран от РНБ "Петко Р.Славейков" и РУО гр. Велико Търново.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.