Дванадесетокласникът Денислав Станчев от ПМГ "Васил Друмев" ще бъде част от отбора на България за Менделеевата олимпиада

  Дванадесетокласникът Денислав Станчев от Природо-математическата гимназия "Васил Друмев" ще представя страната ни на Международната Менделеева олимпиада, която ще се проведе в Беларус на 22 април. Денислав се пребори за бронзовия медал в 50-ата юбилейна Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, която се проведе в СОК „Камчия“.
  Освен лауреатското звание, той спечели и студентски права по химия и медицина в избран от него университет. Денислав е сред единадесетте български ученици, избрани за разширения национален отбор. След контрола в началото на юни ще стане ясно дали той ще участва и в юбилейната световна олимпиада по химия, която тази година ще бъде в Чехия и Словакия.
Заслуга за отличната подготовка на младия химик от профил „Биология и химия“ има неговата учителка Виолета Константинова.
 
  Общо седем ученици от Природо-математическата гимназия "Васил Друмев" участваха във финалния кръг на олимпиадата по химия. Във втора възрастова група отлично са се представиха деветокласниците Поля Иванова, заела четвърто място, и Елица Станимирова, на осмо. Много добър резултат сред учениците от 12 клас има Ралица Златанова.
  С отбора по химия на гимназията работят преподавателите Росица Петрова, Виолета Константинова и Даниела Мануилова. На състезанието в Камчия екипът бе отличен със специален плакет за дългогодишно отлично представяне на олимпиадите по химия на национално и международно ниво.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.