Ученици от ПМГ отбелязаха 22 април- "Международния ден на Земята" с изложба

  Ученици от ПМГ „Васил Друмев“ отбелязаха Деня на Земята

  Осмокласници от специалност „География и икономика“  отбелязаха Международния ден на Земята с изложба. Специално за деня представиха проект  „Земята е в нашите ръце“. Учениците ръчно са изработили чочвешка длан  от гипс и върху нея са поставили глобус.

  „Символиката на този проект е, че всичко е в наши ръце. Съществуването на цялата планета зависи само от нас, хората. Най-голямата вреда за Земята е човекът.“ – споделят най-малките възпитаници на гимназията.

  „Трябва да спрем изсичането на горите, замърсяването на водите; да се научим да рециклираме, от нищо да направим нещо. Единственият начин да спрем замърсяването е да се научим да бъдем отговорни към майката природа“, споделят още младите хора.

  Освен проекта учениците представиха и табла, в които посочват основните източници на замърсяване и резултатите от човешката дейност.

  „Децата са загрижени за бъдещето на нашата планета; това показва и колко отговорни са младите хора. С проекта „Земята е в нашите ръце“ учениците насочват погледа на обществото към глобалните проблеми на човечеството, към които всеки един от нас трябва да бъде ангажиран.“ – коментира техният ръководител г-жа Генка Минчева.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.