Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ изпрати випуск 2018

Дванадесетокласниците  на ПМГ „Васил Друмев“ чуха последния училищен звънец. Официалното изпращане на зрелостниците беше отбелязано с вълнуващо тържрство. Директорът на гимназията Ангел Гушев отправи своя поздрав към абитуриентите:

„Скъпи зрелостници, бъдете достойни, отговорни, трудолюбиви и толерантни. Вярвайте в себе си и следвайте мечтите си! Сигурен съм, че ще се справите с предизвикателствата на живота и ще успеете във всяко начинание! На  добър час!“

Официални гости на събитието бяха: г-жа Пенка Игнатова Директор на Дирекция младежки дейности и спорт, проф. Д-р Мирослав Гълъбов Декан на Факултета по информатика и математика на ВТУ, Г-н Лъчезар Лазаров председател на училищното настоятелство на ПМГ „Васил Друмев“.

 

Г-жа Пенка Игнатова се обърна към завършващите, като им пожела да не прекъсват връзката си със знанието, да останат все така ученолюбиви и свободолюбиви.

За участия и призови класирания в международни и национални олимпиади, състезания и конкурси, както и за издигане престижа на гимназията с почетната награда на ПМГ „Васил Друмев” - златна значка са удостоени десет зрелостници:

Денислав Станчев – лауреат на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда и сребърен медалист от Менделеевата олимпиада по химия през 2018 година;

Петко Казанджиев – участник на национален кръг на олимпиада по Математика и многократен победител в различни състезания и конкурси;

Хрисиан Петков – лауреат на Националната олимпиада по Информационни технологии;

Ралица Златанова – участник в националните кръгове на олимпиадите по Химия и ООС и Биология и ЗО;

Пламен Миланов – участник в четири последователни години на националния кръг на олимпиадата по География и икономика;

Стефан Стефанов – трикратен участник на националния кръг на олимпиадата по Астрономия;

Николай Цанов – участник на национален кръг на олимпиада по Информационни технологии;

Елица Добрева – участник на национален кръг на олимпиада по Химия и ООС;

Велислава Русева – участник на национален кръг на олимпиада по История и цивилизация;

Емил Стефанов – международен майстор по шахмат, извел отбора на гимназията до трето място на Републиканския кръг ученическите игри.

За успех Отличен (6,00) от гимназиалния етап на обучение, за участия в състезания и олимпиади, за активна обществена дейност и принос в издигане престижа на гимназията с почетната награда- сребърна значка са удостоени: Илина Лишкова и Пресиана Стефанова.

Още тридесет и седем ученици са с грамоти за отличен успех, участия в състезания и олимпиади, високи спортни постижения и издигане престижа на гимназията.

Проф. Гълъбов награди и двамата победители от Математическото състезание към ВТУ.

 

 

 

 

 

 

 

Програмата продължи с поднасяне на цветя за абитуриентите от единадесетите класове. Тържеството завърши с богата музикална програма, изнесена от възпитаници на гимназията, и с традиционно надиграване, в което се включиха гости, учители, ученици и родители.

 

 

 

 

 

 

още фотографии може да видите тук

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.