ПМГ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ С НАЙ-ВИСОК СРЕДЕН УСПЕХ В ОБЛАСТТА

Една от двете пълни шестици на двата зрелостни изпита за област Велико Търново е на ученичката от Природо-математическа гимназия Илина Лишкова.

Възпитаниците на гимназията са лидери в класацията по успех на ДЗИ за 2018 със среден резултат 5,32. Второто място си поделят СУ „Николай Катранов“ в Свищов и Американски колеж „Аркус“ с успех 5,26. С резултат 5,24 третото място заемат абитуриентите на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Резултатът на ПМГ на Държавния зрелостен изпит по БЕЛ е много добър 5,21, а на втората матура по предмет по избор – 5,43.

Статистиката на РУО – Велико Търново, показва, че 142-ма са дванадесетокласниците в областта, които са постигнали по две отлични оценки на двете матури. 54-ма от тях са зрелостници от ПМГ „Васил Друмев“.

Петима ученици имат максималните 100 точки на втората задължителна матура. Трима от отличниците завършват Природо-математическа гимназия – Габриела Петрова, Петко Казанджиев и Михаил Михайлов. Те са избрали като втори изпит математиката.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.