Успешно участие на ученици от ПМГ "Васил Друмев" в международното математическо състезание BIMC 2018

В периода от 1 до 6 юли в град Бургас се проведе международното математическо състезание Bulgaria International Mathematics Competition 2018.

За втори път състезанието се провежда в Европа и за втори път негов домакин е  България.  Тази година участваха 1100 ученици от 29 страни, включени в 148 отбора.

Отборите бяха разпределени в две възрастови групи - до 13,5 години и до 16,5 години. Състезанието се проведе в два кръга - индивидуален и отборен.

В индивидуалния кръг участниците решаваха 15 задачи за 90 минути, а в отборния - 10 задачи за 60 минути.

Гимназията беше представена във втора възрастова група от учениците: Даниел Трополинов, Мартин Маринов и Преслав Маринов от ІХ В клас и Александър Пагу от VІІІ Б клас.

В индивидуалното класиране Александър Пагу спечели грамота за отлично представяне, а в отборното учениците завоюваха шесто място в своята група.

 

По време на състезанието участниците имаха възможност да прояват своите умения и да премерят сили с връстниците си при редене на пъзели. Нашите възпитаници се представиха отлично и завоюваха награди - пъзели.

Ръководители на отбора бяха г-жа Цеца Байчева и г-жа Веселина Славчева.

В подготовката на отбора се включи и бившият възпитаник на гимназията Мартин Иванов, който в момента е студент в СУ "Св. Кл. Охридски".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.