Благотворителна Коледна акция

Дядо Коледа, щастливите деца и ПМГ

Нека разкрием на всички ученици, а също и на учителите на нашата гимназия, че благотворителната акция, която организирахме, беше успешна.Свидетели на това бяхме четирима от членовете на ученическия съвет: Радина,Таня,Вени и аз.

Щом пристигнахме в дома за деца,ни посрещна директорката,която ни прие с огромна усмивка. Тя беше много весела и щастлива, както и целият персонал. Докато ни насочваха към мястото, на което да оставим многото подаръци, забелязахме, че има доста други дарители. На което се дължеше и щастието изписано по лицата на жените от персонала, които, по всичко личеше, много обичат малчуганите, за които се грижат всеки ден.

След като оставихме подаръците и лакомствата, бяхме поканени да присъстваме на прекрасната програма,която децата щяха да изпълнят.В иначе не толкова голямата зала се бяха събрали много хора,наи-вече повечето от дарителите.Присъстваха също и представители на ВМРО,начело с техния председател.И не може да не отбележим присъствието на директорката и част от децата от дома в Дебелец.Те също участваха в страхотната програма.

Като цяло по-големите дечица пяха коледни песни и по-изявенитеот тях рецитираха стихотворения.Участието на децата от Дебелец се изрази в поздрав по случай празниците,отправен към техните връстници.

Макар и кратко,тържеството беше изпълнено с много емоции от страна на публиката,която бурно ръкопляскаше след всяко изпълнение.И като награда за страхотното представяне на малките сладури,се появи така дългоочакваният гост-Дядо Коледа.Той им донесе всякакви подаръчета и лакомства,които изпълниха малчуганите с огромна и бурна радост.

След напускането на белобрадия старец ни беше позволено да се порадваме на сладките дечица,които бяха леко объркани от многото непознати,но добронамерени хора,обсипващи ги с внимание.

И на края на всички тези емоции бяхме поканени на празнична почерпка,организирана от персонала на този прекрасен дом.Тогава директорката за пореден път благодари на всички за това,че са помогнали на децата да прекарат една прекрасна,изпълнена с щастие Коледа.

Мога да кажа с голяма гордост, че нашата . гимназия се представи достойно, като дари страхотни подаръци и огромен брой лакомства за малките ангелчета.Правейки този малък жест ние пораждаме огромно щастие в няколко малки сърчица,търсещи обич и топлина.:)

 

Севдалина и Таня 10 „в”

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.