Четирима ученици от ПМГ ще се явят на Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии

   Четирима ученици от ПМГ ще се явят на Националния кръг на олимпиадата по ИT, която ще се проведе от 10 до 12 май 2019 год. в гр. Враца. Те са единствените класирани от област Велико Търново, които ще вземат участие в престижното събитие. Ръководител на екипа е Георги Игнатов, старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „В. Друмев“, гр. В. Търново.

  Цветина Борисова от 11г клас и Габриела Димитрова от 9а клас са работили в направление „Мултимедийни приложения“, 9-12 клас, по общ проект - ,,Отвъд Земята“. Проектът e 3D мултимедийно приложение, даващо информация за планетите от Слънчевата система, Международната космическа станция и космически телескоп Хъбъл. Съдържа авторски 3D модели и възможност за разглеждане от първо и трето лице. Може да бъде използван, както от ученици, така и от любители на астрономията.

    Самуил Николов от 8д клас участва с web сайта – игра „Математическо нашествие“ в направление „WEB сайт“, 5-8 клас. Целта на неговия проект е да запознае децата в предучилищен и начален етап на образование с основните математически операции (събиране, изваждане, умножение и деление). Информацията е представена по занимателен и интерактивен начин, с който малките ученици могат много лесно да усвоят новите знания, докато играят.

   Петя Игнатова от 8д клас е работила в направление „Мултимедия“, 5-8 клас. Нейният проект „Независимостта - 22 септември 1908“ представлява интерактивна електронна книга, която запознава аудиторията в детайли с едно от най-значимите събития в нашата история– обявяването на Независимостта на България. Начина, по който е предоставена информацията и нейната детайлност я правят много по-достъпна, атрактивна и лесна за усвояване, отколкото използването на учебници, карти и учебна дъска.

   Теодора Славова и Симеон Михайлов от 11г клас ще участват в организирания от ШУ “Епископ Константин Преславски“ в гр. Добрич Турнир по информационни технологии „ИТ СВЯТ“. Те ще се представят с проекта си „Галактическа математика“, който представлява 3D мултимедийно приложение, съдържащо задачи свързани с таблицата за умножение, представени под форма на игра. Предназначен е за електронно обучение на учениците в часовете по математика в 2 клас, СИП и извънкласни форми на обучение.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.