БРОНЗ за момичетата на ПМГ

2 победи, 1 загуба и 3-то място Това е цифровата равносметка за отбора на ПМГ в Градското първенство по футол за девойки, провело сена 16 и 17 октомври 2008 г и организирано от ГУП (градски ученически парламент) и община Велико Търново.
Още в началото съдбата ни изигра лошашега след като имахме малшанса да попаднем в по-труднта от двете групи. Нашите момичета обаче устояха мъжки на предизвикателството и завоюваха второто място в тази тежка група. По този начин имаха шанс да играят за 3-4 място в крайното класиране.
В първия мач момичетата на ПМГ се изправиха срещу отбора на ЕГ. Мачът вървеше изцяло под ръководството на нашите футболистки, но те така и не можеха да отбележат гол след като пропуснаха множество положения. Капитанката на отбора Зорница (12 „а") имаше на два пъти шанс да открие резултата през първото полувреме, но пропусна. И така първата част завърши при 0-0. През второто полувреме везните се наклониха в наша полза и резултатът стана 1 -0 макар и след автогол на съперничките.При този резултат завърши и срещата, така ние почтисигурно~си бяхмег осигурили поне второто място.
В следващия мач от групата спортното училище разгроми отбора на езикова с 15-0, което стресира сериозно отбора и треньора ни, който сериозно трябваше да помисли с каква стратегия да излезе срещу състава на спортното, в който играеха две националки. Но добрата новина беше, че загубата за ЕГ директно ги пращаше на последното място в групата и така ние в най-лошия случай щяхме да се борим за бронзовите медали.
За жалост нито треньорското решение да заложи на откровено дефанзивна тактика, нито силното желание на самите играчи да се докажат срещу „екзекуторките" не помогнаха. Така нашият отбор загуби с 10-1. Но загубата не сломи духа на момичетата, тъй като те в последствие щяха да останат и едиствения отбор вкарал гол на бъдещите шампионки. Въпреки тежката загуба обаче този първи ден от турнира беше успешен, нашите успяха да_се класират за малкия финални най-важното^успяхала станат отбор. -За разлика от началото на деня, когато те едва се познаваха сега те усещаха специална връзка помежду си. Оставаше още един мач. И този мач щеше да реши дали ПМГ щяха да завоюват бронза.
През това време в другата група, където се подвизаваха отборите на СОУВела Благоева", Иконома и гимназията по моден дизайн (КБУ) се изиграха мачовете и класирането беше оглавено от Иконома (4т), следван от КБУ(Зт) и на последно място останаха с 1т. СОУ "Вела Благоева". По този начин мачовете за втория ден от програмата бяха следните: Иконома - Спортното 1-2 място, ПМГ-JCEY 3-4 място, ЕГ_ - ,,Вела Благоева " 5-6 място
Ето, че дойде и финалната фаза, последният ден от турнира, когато всичко щеше да се реши и едни щяха да се радват на победата, а други да плачат заради позора от загубата. Някои сякаш се чувстваха обрачени, а други търсеха реванш за вчерашния ден, но едно нещо беше неминуемо - силните емоции.
Програмата трябваше да започне с мача за 5-6 място, но той не се състоя, защото отборът на ЕГ не се яви и така СОУ "В.Благоева" служебно спечели и завърши на 5то място.
И ето, че дойде и може би най-интересният мач от програмата - между нашите футболистки и гимназията по моден дизайн. Фаворит нямаше, всеки искаше победата, но жестоката истина беше, че победителят щеше да спечели бронзовите медали и награди, а победените щяха да останат с празни ръце. Мачът започна с явно преимущество на ПМГ, които атакуваха непрестанно вратата на противниковия отбор, останал без треньор в този мач. Може би това повлия на момичетата от гимназията по моден дизайн, защото те така и не намериха оръжие, с което да се противопоставят на нашите футболистки. Атака след атака, но гол не падаше (познатата картина). В средата на първото полувреме ПМГ получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Зорница. И пропусна! Резултатът остана 0-0. Това изнервяше треньора на отбора, защото малко преди това резултатът можеше несправедливо да стане 1-0 за ПГМД, но голът беше отменен от съдията.
Тогава дойде и заветният миг, в който Зорница получи добра топка в предни позиции от Йоана (12"д"), спря я умело и изведе на чиста позиция Светла (12"д"), която с изключителен и безпощаден удар изпрати топката в десния ъгъл на врата. Така резултатът стана 1-0! Такъв остана до края на полувремето и на мача макар съученичките ни да не спираха да атакуват. Те получиха възможност да изпълнят още една дузпа, но тя бе пропусната от Йоана. Въпреки всичко това беше достатъчно, за да може отборът на ПМГ да спечели бронзовите медали! Радостта от победата личеше толкова ясно по лицата на момичетата. Те дори забравиха, че това е борнз, а не злато. Но това не ги интересуваше, защото не е важна просто победата, а това, че си се борил за нея със зъби и нокти, че си дал всичко от себе си, че си преодолял страховете си и си станал по-добър.
Във Финала не се случи нищо изненадващо победа с 9-0 за отборът на спортното училище и заслужено първо място за тях. Втори останаха старопрестолната гимназия по икономика, впечатлили със своята борбеност.
Завърши турнирът! Имаше сълзи, радост, усмивки. Имаше всичко. Едни спечелиха, други не, но всички бяха там и показаха какво могат без страх и това е похвално. Нашият отбор беше един от най-добрите, спечели трето място, а също така нашата капитанка бе отличена с грамота за най-атрактивен състезател. Мисля, че всички трябва да се горедеем с тях! Ето и кои са нашата гордост:

1. Мария Атанасова (вратар) 10 "д"
2. Светлана Ненова 12 "д"
3. Павлина Добрева (вратар) 11 "д"
4. Анна Димитрова 11 "е"
5. Анна Дудрекова 11 "д"
7. Цветелина Момчева 12 "в"
9. Зорница Гергова (капитан) 12 "а"
10. Йоана Мирчева 12 "д"
11. Александра Атанасова 11 "е"
12. Тони Дунева 9 "б"

Треньор Владимир Василев 11 "е"

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.