Следва финалът

Остана само едно препятствие пред отбора по футбол на ПМГ. Момчетата от 11 и 12 клас преодоляха груповата фаза като лидери. След само една загуба в петте си мача, заслужихме мястото си на финала, където ще ни чака Спортното училище.
Но нека ви разкажа как се стигна дотам. В началото нищо не беше така „розово", важното обаче беше, че всички бяхме гладни за победа и реванш от най-големия ни съперник, а именно Гимназията по архитектура и строителство . Те бяха в нашата група, както и отборите на СОУ "Вела Благоева", Езикова гимназия, Хуманитарна гимназия и Старопрестолната гимназия по икономика.
След първите мачове сякаш вече беше ясно, че борбата за първото място щеше да бъде между нашия отбор и този на Строителния. Ние постигнахме убедителна като резултат победа с 3:0 срещу „Велата", а те от своя страна победиха „Иконома" с 4:2. Следваше мачът на истината, мачът, определил в последствие и победителя в групата. По онова време ние все още не знаехме, че успехът ни с 2:1 срещу Строителния ще бъде достатъчен да се класираме. Мислехме , че след него ще са ни нужни също така и победи над всички останали отбори, за да сме сигурни лидери. Последваха две по-леки победи с по 3:0, едната служебна, защото противниците ни от Хуманитарна не дойдоха, а другата- срещу ЕГ.
В последния ден ние загубихме от "Иконома" (1:2), докато Строителният победи ЕГ (3:1). След тази загуба определено се притеснихме дали ще бъдем първи в групата. Отстъпвахме по голова разлика, а пък и вярвахме, че винаги е възможно да ни прецакат. След като беше възможно ученик от Строителният да съдийства не само наш мач, но и такъв на своята гимназия. Но няма значение, защото делегатът на мача ни увери, че ние ще сме първи заради факта, че сме победили в директния двубой.
Така се разви между-училищното първенство по футбол за отбора на ПМГ. И дори слуховете за преиграването на целия турнир няма да помрачат нашия успех.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.