Тържествено откриване на учебната 2021/2022 година

  С цветя и радостно нетърпение бе открита новата учебна година в ПМГ „Васил Друмев“. Шестотин шестдесет и седем ученици ще изпълнят класните стаи с амбицията да овладеят тайните на  математиката, информатиката, информационните технологии и природните науки.
  Тържеството  се проведе в двора на гимназията до паметника на Васил Друмев. По традиция то започна с посрещане на училищното знаме и изпълнение на Химна на Република България.
   Гости бяха инж. Георги Гугучков- областен управител на Област Велико Търново и Александър Чокойски- председател на Обществения съвет на ПМГ.
   Почетни гости на празника бяха и възпитаници от първия випуск на гимназията (1971 г.) – Тихомир Манев, Веска Ангелова, Стефка Попова и Мирослав Попов, които в приветствието си призоваха  учениците да пазят и продължават славните традиции на гимназията.
   За Природо-математическа гимназия учебната 2021/2022 година е особено значима, защото се навършват ПЕТДЕСЕТ години от нейното създаване. За този период гимназията се утвърди като на най-престижното учебно заведение в област Велико Търново, дало на страната ни високо ценени инженери, програмисти, математици, физици, лекари, химици, биолози...
   Директорът г-н Ангел Гушев поздрави  випуските, акцентувайки върху  конкретните цели и задачи на всеки един от тях. Особено внимание беше отделено на изграждането на  новите интерактивни зали в гимназията, реализирани по проект „Изграждане на интерактивен дигитален център с фокус върху обучението по природни науки и математика“, които създават съвременна образователна среда, отговаряща на нуждите и очакванията на ученици и преподаватели.

 
     „Скъпи осмокласници, ваше е задължението след 50 години да застанете на мястото на първите възпитаници на гимназията. Вие доказахте правото си да бъдете част от най-елитното училище във Великотърновска област – Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев“ - обърна се към най-малките ученици директорът в словото си.Той увери родителите, че децата им са в добри ръце, а на учителите пожела душевна устойчивост и  творческа енергия . Директорът поздрави специално и бъдещите зрелостници, казвайки им, че до финала остава най-трудната крачка „Аз съм уверен, че Вие ще успеете, защото годините, прекарани в гимназията, са Ви научили на най-важното- дисциплина, труд, постоянство и воля за успех”. 
   Областният управител инж. Георги Гугучков пожела на всички здраве и нови сили през учебната 202120/22 година. 
   Училищният звънец даде началото на новата учебна година.
   Осмокласниците, водени от своите класни ръководители, първи прекрачиха прага на гимназията, минавайки тържествено по алея, постлана с червена пътека.
   На добър час!

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.