Възпитаничката на ПМГ "Васил Друмев" д-р Лора Петрова е новия Златен Хипократ на България

   Д-р Лора Петрова получи най-престижната награда за млади лекари в България - „Златен Хипократ“. Наградата се връчва на пълни отличници в курса на обучение в столичния Медицински университет. 
   Лора се гордее, че е от Самоводене и че е завършила там основното си образование. „Това доказва, че когато имаш мечти и си поставяш цели, не е от значение къде ще учиш, за да ги реализираш“.
   По-късно е приета в  Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ в паралелка „Биология и здравно образование“ с профилиращи предмети биология и химия. „Попаднах в чудесен клас с амбициозни хора, което неминуемо е важно, за да върви човек напред. И така, стъпка по стъпка успях да постигна мечтата си, кандидатствах медицина и бях приета на предварителните изпити в МУ – София“, споделя д-р Петрова и благодари на своите учители, че са успели да положат основите на бъдещия й успех.
   Д-р Лора Петрова има амбицията да остане в България и да се развива тук. Ориентирала се е в областта на вътрешните болести и в частност специалността „Ендокринология“.
Цялата статия може да прочетете тук.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.