Ученици от ПМГ представиха свои проекти на конкурса „Енергийна ефективност на моя дом“

  На 29 юни 2022 г .се проведе заключителния етап на конкурс „Енергийна ефективност на моя дом“, организиран от РУО на МОН. В конкурса участваха ученици от гимназиален етап на средната образователна степен в област Велико Търново с изявени интереси в областта на английския език, природните науки, екологията и изобразително изкуство.
  Целите на конкурса бяха свързани със стимулиране на творческия потенциал и изява на учениците по теми, свързани с екологията и енергийната ефективност, демонстриране на креативност, умения за устно общуване на английски език и творческо пресъздаване на определението за енергийна ефективност.

 

 

  Участието в конкурса е индивидуално и протече в два етапа:
         · Първи етап: Учителите изпратиха  творбите на своите ученици до РУО – Велико Търново, като специално жури селектира десет от всички представени постери, които да продължат във втори етап. От ПМГ „В. Друмев“ в този кръг се включиха : Мария Маринова и Иванела Мирчева от IX г клас, Давид Балъков от IX д клас, Ивелин Ангелов, Кристиана Николова, Кристина Димитрова, Мира Пашова и Нина Рашкова от IX а клас
         · Втори етап: Първо  десетте постера бяха представени от авторите си на български език, а после журито задава въпроси на английски. Отговорите на участниците също трябваше да са на английски в рамките на 7 минути..

 

От представените творби до участие във втори кръг бяха до пуснати следните ученици от ПМГ „Васил Друмев“:

Иванела Иванова Мирчева и Мария Йорданова Маринова от  IX г клас ,

Мира Мирославова Пашова и Нина Красимирова Рашкова от IX а клас.

                 Момичетата се представиха достойно на защитата и заеха призови места в класирането:

Мария Маринова – II място;

Мира Пашова – III място;

Иванела Мирчева – IV място.

                Всички участници получиха грамоти и предметни награди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.