Благотворителен базар в ПМГ

   През празничната седмица от 19 до 23 декември ПМГ „Васил Друмев“ организира благотворителен коледен базар.Той бе по иницииатива на Ученическия съвет. Активно участие взеха и представителите на Младежкия червен кръст, както и учениците от литературен клуб „Вдъхновение“.

   Специални гости на откриването му бяха малките коледари от група „Делфинче“ на ДГ “Първи юни”, които рецитираха коледни стихове, пяха коледни песни и сурвакаха за здраве.

   Учениците с много любов и старание всеки ден приготвяха коледни сладки, бонбони, баници, чайове и много други изкушения и ги предлагаха на всички желаещи. Освен домашно приготвените лакомства, сръчните и талантливи възпитаници на Природо-математическата гимназия бяха направили и картички, сувенири и късметчета. Атрактивен акцент в базара беше щандът за книги, на който се предлагаше учебна, класическа и съвременна литература, както и много редки и ценни книги от различни научни направления. 

   Благодарение на добрата организация и големите сърца на учениците, техните родители и учителите събраната сума ще стигне не за една, а за цели две благотворителни каузи.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.