Отлично представяне на наши ученици на математически състезания и олимпиади

Отлично представяне на възпитаниците на ПМГ "Васил Друмев" в математическите състезания през изминалата седмица.

На проведеното Пролетно математическо състезание, от 24 до 26 март 2023 г. в гр Бургас, Теодор Златанов зае трето място при деветокласниците. Отборът на гимназията в състав: Теодор Златанов, Сиян Дойчев, Траян Василев и Боян Иванов е пети в отборното класиране.

Заради отличното си представяне на всички математически състезания Теодор Златанов е включен в разширения национален отбор на България. Теодор ще представя гимназията и на националния кръг на олимпиадата по математика.

Победителите в класовете от 8. до 12. на проведеното математическо състезание "Европейско кенгуру" са ученици на ПМГ. С 70 точки първи в  8. клас  е Теодор Тодоров, с 69 и 65 точки след него се нареждат Калоян Станчев и Елена Вълева. При деветокласниците с 74 точки първи е Теодор Златанов, следван от Сиян Дойчев с 68 точки. Със своя резултат Теодор заема първо място и във възрастовата група 9. - 12. клас. Теодор Зеленков, Илия Ников и Кристиан Атанасов, съответно с 70, 68 и 53 точки са на първите три места при десетокласниците. С 73 точки Калина Досева  е победител в 11. клас, а Милена Ангелова с резултат 50 точки е първа в 12. клас.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.