Лауреатски звания за ученици на ПМГ „Васил Друмев“ от олимпиадата по история и цивилизации

  От 28 до 30 април 2023 г. в гр. Свиленград се проведе Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Във възрастова група XII клас ПМГ „Васил Друмев“  и област Велико Търново бяха представени от Пламен Миланов и Теодор Костадинов, ученици от 12Д  клас. На първия етап от олимпиадата и  двамата постигнаха оценки Отличен (6,00), с което оглавиха списъка на класираните за втория кръг– индивидуално събеседване с членовете на Националната комисия. Пламен и Теодор отново се представиха блестящо и се класираха първи в своята възрастова група с крайни оценки Отличен (6,00), за което им бяха присъдени лауреатски звания.

  Успехът на Пламен Миланов и Теодор Костадинов  утвърждава позициите  на гимназията като едно от водещите в страната през настоящата учебна година по призови класирания в олимпиадите и състезанията не само по математика, информационни технологии, физика, астрономия и природни науки, но и в областта на обществените науки.

  Пламен Миланов е лауреат и на Националната олимпиада по география и икономика, проведена от 30 март до 1 април 2023 г. в гр. Русе. За многобройните си успехи в олимпиадите по география, история, български език и литература, математика и лингвистика през двата гимназиални етапа, Пламен Миланов е номиниран от Педагогическия съвет на ПМГ „Васил Друмев“ за наградата „24 май“ на Община Велико Търново.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.