С пускане на балони в небето ПМГ „Васил Друмев“ изпрати своите абитуриенти

  С пускане на балони в небето Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ изпрати своите абитуриенти.
През учебната 2022/2023 г. гимназията завършват 125 зрелостници, 19 от които са пълни отличници. 
Тази година завършва и първият випуск от специалността „Приложно програмиране“.
  Тържеството по изпращането беше организирано от самите дванайсетокласници. Програмата започна с посрещане на училищното знаме и химна на България. След това по червения килим с много настроение и усмивки излязоха зрелостниците заедно със своите класни ръководители.

 

 

 

 

 

 

 

„За своите 52 години гимназията много пъти е сменяла своята сграда, сменяли са се учители и директори, завършвали са много успешни випуски. Това, което е останало непроменено, е нейният дух, стремежът да бъдем първи и да светим със собствена светлина. Повече от 50 г. учители и ръководители, градейки своя авторитет, издигат авторитета на Велико Търново и България в сферата на образованието. Скъпи зрелостници, годините, свързани с вашето образование и ПМГ, са години на труд и усърдие, на изпитание на волята и ума, на каляване на характера. Време, през което вие винаги сте били подкрепяни от своите учители. Бъдете достойни, отговорни, трудолюбиви и толерантни, вярвайте в себе си и мечтите си! Никога не забравяйте от къде е започнал вашият път и си спомняйте за тези, които са ви формирали като личности“, заяви директорът на ПМГ „Васил Друмев“ Ангел Гушев и им пожела успех в сбъдването на техните мечти.

 

 

 

 

 

 

Своя поздрав към завършващите отправиха и учениците Димитър и Денислав, които изсвириха песента „Sad But True“ на „Металика, а Ани и Давид изпълниха песента на Мария Илиева „Играя стилно“. Бурни аплодисменти предизвика и танцът на Калина Косева.

Поздрав към дванайсетокласниците отправи и Борислав Милков, който разказа на учениците за учредената стипендия в памет на бележития великотърновския хирург д-р Иван Толеков, която се присъжда на отличник от Природо-математическата гимназия, избрал да следва медицина. Първият носител на стипендията е Йордан Стоичков, също възпитаник на ПМГ, който се обучава в Медицински университет – София. Тази година отново ще бъде избран отличник от гимназията, като стипендията е за целия период на обучение по медицина в български университет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тържеството по случай изпращането на Випуск 2023 завърши с прощаване с училищното знаме, след което в небето над гимназията полетяха балоните, на които бяха написани мечтите на зрелостниците.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.