Единадесетокласници от ПМГ „Васил Друмев“ прекараха няколко часа като курсанти в Националния военен университет „Васил Левски“

Единадесетокласници от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ прекараха няколко часа като курсанти в Националния военен университет „Васил Левски“. Заедно с тях тук беше и класният им ръководител Светлин Стоянов.
Учениците учат в паралелката "Приложно програмиране" и са отличниците на ПМГ. Успехът им е 5,85. Те бяха в  НВУ по покана на началника- бригаден генерал Иван Маламов.
„Надявам се всички да се забавлявате докато сте наши гости. Заслужили сте си това преживяване с високия успех, който сте постигнали като клас и както обещах в началото на учебната година – най-добрите в учебния процес ще имат възможност да влязат в танк и да стрелят с автомат“, каза той при посрещането на учениците.
 
 
Момчетата и момичетата разгледаха и се запознаха с бойните машини, които се намират на полигона в Беляковец и се повозиха на тях, за да усетят тръпката от придвижване в пресечена местност. Видяха и се докоснаха и до лекото стрелково оръжие, което е част от обучението на бъдещите офицери.
 
 
 
 
 
 
 
 
След това наблюдаваха демонстрация на курсантите, които им показаха тактически действия за прочистване на сграда. И може би най-атрактивната част от занятието беше стрелбата с еърсофт автоматите, които са реплика на автомат „Калашников“.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.