Успешно участие на ученици от ПМГ "Васил Друмев" в международното математическо състезание BIMC 2023

  В периода от 1 до 7 юли България бе домакин на международното математическо състезание Bulgaria International Mathematics Competition 2023. Създадено през 2003 г., всяка година състезанието се провежда в различна държава. Едни от неговите най-важни цели са да създаде платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да развие вече създаденото сътрудничество за представяне на иновативни методи за преподаване.

  Международното математическо състезание – IMC се провежда за трети път в България. Домакинството през 2013 г. и 2018 г. също беше на град Бургас.

  Българските отбори бяха разделени в две възрастови групи и са от математическите гимназии в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе и Благоевград.

 ПМГ "Васил Друмев" представиха десетокласничката Карина Аспарухова и  деветокласниците  Сиян Дойчев,  Теодор Златанов и Момчил Маринов. Те се представиха достойно както в индивидуалното, така и в отборното класиране.

  Ръководители на отбора бяха г-жа Светла Янкова, г-жа Радослава Златева и г-н Ангел Гушев.

  В подготовката се включи и бившият възпитаник на гимназията Мартин Иванов, който в момента е докторант в СУ "Св. Кл. Охридски".

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.