На 13 септември 2023 г. бе открит новият физкултурен салон на ПМГ „Васил Друмев“

   Модернизацията на сградата на ПМГ се осъществява по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на МОН. Осигурените средствата са в размер на 1 365 800 лв. и с тях бяха изградени изцяло нови IТ сектор и Спортен сектор.
   IТ секторът е с площ 450 кв. метра и е разположен на приземния етаж на училищната сграда, а Спортният сектор е с разгъната площ над 500 кв. метра. Новият салон е разширен на юг и на изток, спрямо предходния, игрището му е с размери 24 на 13 метра, а предвидената трибуна прави залата многофункционална.
 
 
 

 

   На откриването присъстваха: Валентин Михайлов, заместник областен управител на Велико Търново, инж. д-р Даниел Панов - кмет на Община Велико Търново, Венцислав Спирдонов - председател на Общински съвет Велико Търново, Розалина Стефанова - председател на Обществения съвет на ПМГ, Пенка Игнатова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново, Антоанета Андреева - председател на Общинския координационен съвет и член на Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители; доц. д-р Милен Михов, арх. Никола Лалев, Венцислав Дончев - управител на фирмата изпълнител Мистрал 7 ООД, Свилен Димитров - управител на общинско търговско дружество „Инвестстрой – 92“ ЕООД, Петко Павлов управител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“, Бончо Генчев, председател на Регионалния съвет на БФС във В. Търново, участниците в 19-ата Международна спартакиада на Синдиката на българските учители, заели призовото четвърто място, почетният гражданин на старата столица Антоанета Селенска и др.
„Тези подобрения на материалната база ще дадат възможност на гимназията да премине в един нов етап на своето развитие, както в обучението на своите ученици, така и в развитието на спорта“, каза Ангел Гушев, директор на ПМГ, и благодари на всички, помогнали да се случи това. Той връчи плакети на: Валентин Михайлов, инж. д-р Даниел Панов, Венцислав Спирдонов и Антоанета Андреева.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   „Винаги мой приоритет в управлението е било образованието, затова десетки детски градини, ясли и училища в общината са обновени. Това показва, че просветата в нашия град е на добро ниво, което показват и резултатите на Природо-математическата гимназия. От над 1000 училища в България тя е на 39-то място на държавните зрелостни изпити, за което благодаря на всички учители и ученици за постигнатите резултати. Горд съм, че имаме такива учебни заведения в старопрестолния град, и когато чувам да се говори с респект за Велико Търново”, каза в приветствието си кметът Панов. Той подчерта, че ПМГ дава отличен старт в кариерното развитие на своите възпитаници и пожела съграденото да се оценява и пази. От името на Общината, кметът подари на училището ваучер за електронно табло, което да бъде поставено в новия физкултурен салон и връчи грамоти на отличилите се от 19-ата учителска спартакиада с международно участие.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   С песента "Огън от любов" дванадесетокласничката Анелия Илиева и Радослав Димитров - учител по музика в ПМГ поздравиха всички присъстващи.
След като тържествено бе прерязана лентата за откриването се проведе демонстративна баскетболна среща между ученици на гимназията.
 
 
 
 
 
 
 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.