„ГОТОВИ СМЕ !“

И учениците от ПМГ „Васил Друмев“ се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“, която се проведе на 16 септември 2023г.

Тези дейности   имат  за цел  да изградят обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда,  да направят България по-чиста и по-красива в дългосрочен план. Изграждането на навици за нетърпимост към замърсяването на площите около училището и извън него и създаването на уютна и чиста природна среда е и предпоставка за включването на младите  великотърновци в тази инициатива.

Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ се провежда под наслов „ГОТОВИ СМЕ“. Тя е насочена към личната отговорност и принос на всеки един от нас в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

 

Още рано сутринта в прекрасно настроение  в двора на училището се събраха ученици и учители доброволци, желаещи да дадат своя принос за превръщането на пространството около гимназията в по-чисто и приветливо място. При много добра организация участниците се разделиха на групи, които имаха различни обекти и задачи.

Част от доброволците събраха в  района  пластмасови, хартиени и строителни отпадъци. След щателното почистване на училищната територия по повод откриването на спортния комплекс, в деня на акцията бяха събрани само 10 чувала предимно с растителни отпадъци.

С много ентусиазъм друга част от младежите се организираха да почистят дървените пейки в училищния парк и ги боядисаха във весели цветове. Бяха обновени и две врати в сградата на гимназията.

 

 

Ученици от 10. клас подновиха очертанията на спортните площадки в двора. В процеса на осъществяване на акцията бяха окопани и 30 дръвчета.

Благодарим на всички, които се включиха в акцията „Да изчистим България заедно“: Розанна Мишева и Калина Донева от 9.а клас, Симона Великова, Мария Димова, Ния Илиева, Йоана Христова, Мерве Камберова, Ралица Милкова, Виктория Велева, Симона Недева, Гергана Тотева, Габриела Маринова, Яна Ангелова, Елена Петрова, Павел Тодоров, Яна Кула, Божидар Христов и Никол Пимпирева от 9.в клас, Патриция Николова и Йолина Йовчева от 10а. клас, Калоян Върбанов, Теодор Рабчев и Денчо Денчев от 10.б клас, Цветелиян Генчев и  Михаил Стефанов от 10.д клас.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.